Hälsoteknologi

Inflammation i akillessenan

Akillessenan är kroppens längsta sena. Den  ansluter vadmuskeln till hälen. Inflammation i akillessenan kan orsakas av slag, stukning eller av långvarig ansträngning.

Åt vem utvecklas inflammation i akillessenan vanligtvis?
Idrottare lider oftas av inflammation i akillessenan. Speciellt inom sporter som kräver snabba rörelser, stopp och start som löpning, dans, tennis, volleyboll, korgboll, fotboll osv.

Behandling av inflammation i akillessenan
Vanligtvis ordineras behandling som vila, anti-inflammatoriska smärtmediciner, stöd och bandage och fysioterapi. Inflammationen är svår att behandla och i många fall utvecklas den till smärtsam kronisk krämpa och begränsar rörelse och idrott.

Vilka är symptomen på inflammation i akillessenan?
Smärtan som orsakas av inflammationen ökar gradvis och blir värre med tiden. Smärtan uppstår på baksidan av benet, ovanför hälen och känns vanligtvis under sport och träning.

Behandlingsmetoder för inflammerad akillessena

 • Fysioterapi
 • Operation, med vad man försöker undvika ytterligare skada på senan
 • Medicinsk laserterapi: B-Cure Laser

Effekten av medicinsk laserterapi i behandling av skador i akillessenan har visats i flera kliniska studier.  En nyligen publicerad studie (American Journal of Sport Medicine) undersökte effekten av medicinsk laserterapi (LLLT) i behandling av inflammation i Akillessenan.
Det konstaterades en signifikant skillnad i förbättringen mellan B-Cure Laserterapi och plasebo-jämförelsegruppen. Inflammationer behandlade med medicinsk laserterapi förbättrades betydligt under 4 veckor jämfört med 12 veckor för placebo-jämförelsegruppen för samma nivå.

Behandling av inflammation i Akilles senan med B-Cure Laserterapi
B-Cure Laserterapin påskyndar läkningen av inflammationen med att frigöra endorfiner, som lindrar smärta. Terapin ökar även mängden enzymer som bekämpar inflammation och ökar produktionen av kollagen som kroppen behöver för att reparera vävnad.
B-Cure Laser erbjuder revolutionerande laserterapi för hemmabruk. Apparaten är liten och enkel att använda, men dess effekt är jämförbar med terapiapparater som används på kliniker.

Effektiv och långvarig smärtlindring tryggt och medicinfritt.
B-Cure Lasers  helande effekt baserar sig på avancerad laserteknologi.
B-Cure laserterapiapparaten placeras mot huden på det området som ska behandlas. Fotonerna som apparaten producerar påverkar djupt i vävnaden utan att värma eller skada den. Fotonerna stimulerar kroppens naturliga produktion av ATP (Adenosintrifosfat) som transporterar energi till cellerna. ATP:s verksamhet i cellerna främjar cellernas normala cellfunktion och läkning.
B-Cure Laserterapi påskyndar läkning av inflammation med att frigöra endorfiner som lindrar smärta. Terapin ökar även mängden enzymer som kämpar mot inflammationer och ökar på kollagenproduktionen som kroppen behöver för att reparera vävnad.

De terapeutiska effekterna av medicinsk laserterapi (LLLT) är t.ex. at den

 • Ökar ATP (Adenosintrifosfat) -produktionen
 • Förbättrar cellernas ämnesomsättning
 • Ökar kollagenproduktionen
 • Ökar enzymproduktionen
 • Förbättrar proteinsyntesen
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Förbättrar lymffunktionen
 • Minskar inflammationen

Allt detta tillsammans förbättrar kroppens egna naturliga läkningsprocess med fokus på smärtkällan och därmed lindrar smärtan snabbt.
B-Cure Laser är en unik apparat vars behandlingsyta täcker 4,5cm vilket möjliggör snabb och effektiv behandling och smärtlindring av även större smärtområden.
B-Cure Laser är tillgänglig för hemmabruk. Den är bevisligen effektiv och trygg. Terapin är ett naturligt, non-invasivt sätt att behandla olika sorters muskuloskeletala krämpor utan biverkningar.
 B-Cure laser är en trygg terapi för alla åldrar och det skadar inte ögonen, så det finns ingen anledning att använda skyddsglasögon under behandlingen.

Vad är fördelarna med B-Cure Laser?

 • Påskyndar läkningen och lindrar även kronisk smärta
 • Lindrar smärta och inflammation och därmed minskar användningen av mediciner
 • Non-invasiv terapi
 • Lämplig för alla åldrar
 • Inga biverkningar
 • Kliniskt bevisat
 • Lätt och trygg att använda även hemma

Bekanta dig med studier om laserterapins effekt och läkarnas samt patienterna erfarenheter av behandlingen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19913903
“Efficacy of low-level laser therapy in the management of neck pain. A systematic review and meta-analysis of randomized placebo or active-treatment controlled trials”. Roberta T Chow, Mark I Johnson, Rodrigo A B Lopes-Martins, Jan M Bjordal. DOI: 10.1016 / S0140-6736 (09) 61522-1. The Lancet

B-Cure Laser BEHANDLINGSANVISNING FÖR INFLAMMATION I AKILLES SENAN

Behandling skall ges på båda sidorna av hälen enligt följande:
Behandla 4 behandlingsställen, 6-8 minuter per ställe

 1. På hälen, i längdrikting
 2. Ovanför hälen, i längdrikting
 3. På högersida av vristen, i längdriktning.
 4. På vänstersida av vristen, i längdriktning.

För att underlätta behandlingen kan du använda ett laserstativ. Försäkra dig om att apparaten är riktad rätt på behandlingsstället och att den inte rör på sig.