Hälsoteknologi

Fibromyalgi

Enligt Världshälsoorgansitationen (WHO) klassificeras Fibromyalgi som reumatisk sjukdom eller led-mjukvävnadssjukdom.
Fibro betyder bindväv och myalgi smärta i musklerna. Fibromyalgi orsakar smärta i musklerna och bindväv. Förutom smärta i stöd- och rörelseorganen lider patienterna av att de inte är utvilade efter nattsömnen och trötthet som börjar omedelbart efter att de har vaknat. Dessutom har de en mängd olika mentala och neurologiska typer av symptom. Symptombilden är inte lika. Därför talas det ofta om syndrom. Det är ändå fel att hävda att en sådan sjukdom inte finns.

Fibromyalgi är vanligast hos medelålders och äldre kvinnor. Det uppskattas att två till fem procent av världens befolkning lider av fibromyalgi.

Orsaker och sjukdomsmekanismer
Orsaken till fibromyalgi är okänd. Förmodligen inverkar många faktorer till syndromets uppkomst, som resulterar i att det uppstår ett slags sensitivitets fenomen i det centrala nervsystemet. Ofta förenas symtomens början till en infektion, skada eller annat tillstånd som orsakar smärta. Ibland förändras smärtan som började lokalt till allmän smärtkänslighet. Till exempel har personer som har ledgångsreumatism rätt så ofta symptom som är lämpliga för fibromyalgi. En del patienter lider av överaktiva leder och en del av sociala eller psykiska problem associerade till syndromet. Människor med fibromyalgi har ofta även andra sjukdomar.

En orsak till fibromyalgi har misstänkts vara ledsamhet och ångest orsakad av långvarig stress.  Faktum är att liknande förändringar i hormonsekretionen har observerats hos personer med fibromyalgi som hos personer som lider av långvarig stress. Det är dock inte ännu känt om stress är orsaken till fibromyalgi eller är stress en konsekvens av en långvarig och smärtsam sjukdom.
Brist på sömn eller sömn av dålig kvalitet är vanligt hos personer med fibromyalgi. Under djup sömn utsöndrar hypofysen tillväxthormon, som har en anabolisk dvs. vävnadsförstärkande effekt. Om djup sömn saknas utsöndras inte tillväxthormon. Minskad utsöndring av  tillväxthormon har konstaterats hos patienterna.
Hormonsekretionsstörningar orsakade av stress, sömnstörningar eller någon annan orsak kan påverka det centrala nervsystemet så att känslan av smärta förstärks. Patienter upplever ofta personlig och social press som fysiska symptom, särskilt som smärta.

Symptom
Den viktigaste symptomen för fibromyalgi är den nästan konstanta smärtan som känns i olika delar av kroppen, vilket påverkas av olika yttre faktorer. Patienterna beskriver smärtan som värkande, plågande, brännande, svidande eller skarp. Smärtan förvärras av kall, fuktigt eller dragig omgivning samt psykisk stress. I bastun lindras smärtan, men efter bastun blir smärtan värre (bastubaksmälla).
Trötthet, utmattning och kraftlöshet, känslan av svullnad och domningar är också vanliga hos personer med fibromyalgi. Förutom smärta i stöd- och rörelseorganen kan de ha huvudvärk, menstruations-, mag- och urogenitalvärk. Många patienter upplever svullnad i lederna, även om läkarna inte har observerat detta.

B-Cure Laser i behandling av Fibromyalgi smärta
Effekten av medicinsk laser i behandling av fibromyalgi-smärta har kliniskt bevisats.
Professor Longo behandlade 846 Fibromyalgi patienter i 15 år med medicinsk laser. Ungefär 2/3 av patienterna kände att deras smärta lindrades och deras rörlighet förbättrades. 
Doktor Gur genomförde en omfattande blind studie av 40 kvinnor med Fibromyalgi. I studien behandlades patienter med en medicinsk laser i två veckor, två gånger om dagen. De som fick medicinsk laserbehandling visade sig ha betydligt mindre smärta, muskelkramper, morgonstelhet och ömhet än jämförelsegruppen.

Effektiv och långvarig smärtlindring tryggt och medicinfritt.
B-Cure Lasers  helande effekt baserar sig på avancerad laserteknologi.
B-Cure laserterapiapparaten placeras mot huden på det området som ska behandlas. Fotonerna som apparaten producerar påverkar djupt i vävnaden utan att värma eller skada den. Fotonerna stimulerar kroppens naturliga produktion av ATP (Adenosintrifosfat) som transporterar energi till cellerna. ATP:s verksamhet i cellerna främjar cellernas normala cellfunktion och läkning.
B-Cure Laserterapi påskyndar läkning av inflammation med att frigöra endorfiner som lindrar smärta. Terapin ökar även mängden enzymer som kämpar mot inflammationer och ökar på kollagenproduktionen som kroppen behöver för att reparera vävnad.

De terapeutiska effekterna av medicinsk laserterapi (LLLT) är t.ex. at den

 • Ökar ATP (Adenosintrifosfat) -produktionen
 • Förbättrar cellernas ämnesomsättning
 • Ökar kollagenproduktionen
 • Ökar enzymproduktionen
 • Förbättrar proteinsyntesen
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Förbättrar lymffunktionen
 • Minskar inflammationen

Allt detta tillsammans förbättrar kroppens egna naturliga läkningsprocess med fokus på smärtkällan och därmed lindrar smärtan snabbt.
B-Cure Laser är en unik apparat vars behandlingsyta täcker 4,5cm vilket möjliggör snabb och effektiv behandling och smärtlindring av även större smärtområden.
B-Cure Laser är tillgänglig för hemmabruk. Den är bevisligen effektiv och trygg. Terapin är ett naturligt, non-invasivt sätt att behandla olika sorters muskuloskeletala krämpor utan biverkningar.
 B-Cure laser är en trygg terapi för alla åldrar och det skadar inte ögonen, så det finns ingen anledning att använda skyddsglasögon under behandlingen.

Vad är fördelarna med B-Cure Laser?

 • Påskyndar läkningen och lindrar även kronisk smärta
 • Lindrar smärta och inflammation och därmed minskar användningen av mediciner
 • Non-invasiv terapi
 • Lämplig för alla åldrar
 • Inga biverkningar
 • Kliniskt bevisat
 • Lätt och trygg att använda även hemma

Bekanta dig med studier om laserterapins effekt och läkarnas samt patienterna erfarenheter av behandlingen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19913903
“Efficacy of low-level laser therapy in the management of neck pain. A systematic review and meta-analysis of randomized placebo or active-treatment controlled trials”. Roberta T Chow, Mark I Johnson, Rodrigo A B Lopes-Martins, Jan M Bjordal. DOI: 10.1016 / S0140-6736 (09) 61522-1. The Lancet

Behandlingsinstruktioner för behandling av Fibromyalgi med B-Cure Laser
Behandla det ömma området i 8 minuter utan att röra på apparaten. Vi rekommenderar att du använder ”Kroppens Triggerpunkt”-kartan för att hitta rätt behandlingsställe.
Om du har smärta på olika ställen samtidigt kan du minska tiden till 4-6 minuter för varje område.
För att underlätta behandlingen, använd  B-Cure laser stativet, vilket gör det enklare och mera stabilt att nå behandlingsområdena.
För att nå bästa resultat, upprepa behandlingen minst två gånger per dag.