Hälsoteknologi

B-Cure Laser - Användarkommentarer

 Bevisad effektivitet !

2018 uppskattad internationell journal ”Photomedicine and Laser Therapy” valde B-Cure Laser den effektivaste laser apparaten för hemmabruk. 
2022 nämnde tidningen Skönhet & Hälsa i Finland B-Cure Laser som den bästa hälsoapparaten 2022.

Idag
lindrar B-Cure Laser smärta i över tusen svenska hushåll och den används även
på smärtkliniker, av fysioterapeuter och inom sårvård.

Raija Kallio från Sibbo i Finland fick artros diagnos redan på 90-talet. Smärtan har behandlats kontinuerligt med allt starkare smärtstillande mediciner, ända till slut åt jag starkaste medicinen som en kontinuerlig kur.  Här berättar Raija hur B-Cure Laser hjälpte henne.
En grupp av läkare i Norge gjorde en sammanfattning av 22 olika kliniska studier på laserterapins effekt vid artros smärta i knän. Du kan läsa den här>> 

Sanny Söderström B cure laser net

Begåvad snowboard åkare Sanny Söderströms liv ändrades massivt i en olycka i franska alperna.  
“Jag ramlade fyra meter nerför en trappa. Tre kotor krossades och jag fick fyra kotkompressioner. Under nio månader deltog jag i ett rehab-program för att träna mig frisk. År 2010 valde vi att flytta hem till Sverige igen, till Åre. Då hade jag börjat få ont av min ryggskada igen och var tvungen att söka mer hjälp. Läkarna kunde inte hjälpa mig utan mina smärtor bedömdes som kroniska.”

En dag fick hon höra att hennes svärmors mamma hade testat B Cure laser och blivit bättre från sin gikt. Snart började också hennes svärmor behandla sina knäsmärtor.
“Eftersom hon menade att hon fick mindre ont när hon använt sig av lasern tyckte hon att jag också skulle testa. Nu har jag kört med B-Cure laser i ungefär åtta månader och jag har absolut mindre ont.
Tack vare laserapparaten har jag minskad smärta och jag klarar av att sitta still längre än jag kunde tidigare. För första gången på länge kunde jag för ett tag sedan göra en längre flygresa. Min återhämtning går snabbare med B-cure laser.”

Magasinet Hälsa har publicerat en artikel på Sanny och B-Cure laser. Läs här>>

Johan Ohlzon B-Cure laser

Professionell alpin skidinstruktör Johan Ohlzon från Helsinborg lever ett aktivt liv där idrott och träning står i centrum, men som många andra är han drabbad av smärta. Han har bland annat tre diskbråck bakom sig.

“På senare tid har jag haft en inflammerad axelskada och hårt slitna knän. Jag började läsa på om olika slags laserbehandlingar och valde mig B-Cure laser. Efter en vecka, tio dagar, började jag märka skillnad. Nu har jag kontinuerligt använt laserapparaten under fyra månader.

När det gäller knäskadan kan jag säga att jag blivit bättre till 70 – 80 procent. Och min inflammerade axelskada är 50 procent bättre. Numera använder jag också B-cure laser på mina kunder, skidåkarna.

Magasinet Hälsa har publicerat en artikel på Johan och B-Cure laser. Läs här>>

B-Cure_laser_pro

Läkare Henrik Christensen i Simrishamn
använder B-Cure Laser för sina egna smärtor
och rekommenderar det även för andra.
– Jag har artrossmärtor i båda händerna,
och har fått bra smärtlindrande effekt med
B-Cure Laser. Jag rekommenderar laser för hemmabruk åt mina patienter på min privata läkarpraktik.

B cure laser artros

Ingvor från Kungsbacka
Jag har haft ont i handleden i många år. Det är svullet och värker.
Man kan säga att min handled sover och det inte finns någon känsla i den.
Jag såg en annons i en tidning och beställde en B-cure laser till mig själv. Andvände apparaten dagligen flera gånger och inom några dagar försvann svullnaden och känslan återställdes.
Värken försvann också strax efter. Jag har rekommenderat lasern till alla mina vänner och släktingar eftersom jag är så glad att den hjälpte mig.

Liisa Andersson, Linköping
Har haft ont i axel och  arm ända ner till handen. Har även artros i fingrarna och karpaltunnelsyndrom. Har varit hos sjukgymnast, massör och osteopat men inte blivit bättre. Läste i en tidning om B cure laser tänkte att det måste jag pröva.  Har provat en månad och bara efter några dagar blev jag bättre. Nu kan jag sova på den sidan. Även min man har blivit bättre i sin nacke. Så nu har jag köpt en egen B cure  laser. 

Asta Jonasson, Gnesta
Jag har fibromyalgi och har haft så fruktansvärt ont i hela kroppen att jag suttit i rullstol en längre tid. Värsta smärtan har varit i höften och läkarna har inte kunnat hjälpa mig med att lindra smärtan. Min man såg en annons om B-Cure Laser apparaten och vi bestämde oss för att beställa en apparat. Jag har använt laserapparaten regelbundet och det är helt otroligt hur stor skillnad det är! Jag har blivit av med en stor del av smärtan, jag är full av energi och lycklig.  Tack vare att laserapparaten kan jag vara utan rullstol! Jag känner mig som en helt annan människa och äter knappt mediciner längre!
Läs en klinisk studie på laserterapins effekt vid fibromyalgi>> 

Maylis Bäckman, Örnsköldsvik
Jag har lidit av kroniska nervvärk efter en misslyckad ryggoperation. Värken har påverkat min vardag för en längre tid. Smärtan rör sig i hela vänstra sidan av kroppen, just nu är den i vänstra fot.
Jag såg en annons om B-Cure laser och bestämde mig för att pröva den. Redan efter två veckors behandling lindrade smärtan så bra, att jag köpte en egen B Cure Laser sport för att underhålla den goda effekten lasern gett. 

B cure laser achilles

Britt-Marie Torverud, Västerås
I åratal har jag lidit av hård artros och slitage smärta som har begränsat min rörlighet. Smärtan har behandlats med kortisoninjektioner, men på det senaste två åren har de inte hjälpt mig. Jag läste om B-Cure Laser och bestämde mig för att hyra en för att prova. Redan efter en dryg vecka märkte jag att smärtan hade lindrats avsevärt, så jag beställde en egen apparat.

b cure laser sårvård smärta


Sårvårdaren
Hilla-Maria Tennberg användar B-Cure Laser i sitt job på hälsocentralen. ”Vi har raporterade väldigt bra resultater vid behandling av kroniska sår.”

Läs den nyligen publicerade kliniska studien om B-Cure Lasers effekt vid kroniska sår>>

B cure laser achillesskada fysioterapi

Fysioterapist Kati Malinen vårdar sina kunder med B-Cure Laser. ”Med lasern främjar vi läkning av bla. seninflammationer .”

Bekanta dig med kliniska studien om hur laserterapin främjar läkning av inflammation i akillessenan>> 

B-Cure laser gigt artros sår

Företagshälsovårdaren Ulla Kauppinen använder B-Cure Laser och rekommenderar definitivt att apparaten är värd att prova.
-Laserterapi främjar vävnadens normala funktion och hjälper dess naturliga förnyelseförmåga läkning.  Då jag behandlat med B-Cure lasern har jag bevittnat en betydligt snabbare läkning av sår i munnen och mellan tårna och betydande lindring av besvärliga led- och giktsmärta. 

Liisa Andersson, Linköping
Har haft ont i axel och  arm ända ner till handen. Har även artros i fingrarna och karpaltunnelsyndrom. Har varit hos sjukgymnast, massör och osteopat men inte blivit bättre. Läste i en tidning om B cure laser tänkte att det måste jag pröva.  Har provat en månad och bara efter några dagar blev jag bättre. Nu kan jag sova på den sidan. Även min man har blivit bättre i sin nacke. Så nu har jag köpt en egen B cure  laser. 

Hannu Eloranta, Golfare
”Jag fick hjälp av lasern till behandling av min 5 månader gamla tennisarmbåge. B-Cure gav över 80% smärtlindring omedelbart vid den första 6 min. behandling. Otroligt! Jag köpte apparaten direkt och behandlingseffekten var utmärkt även till smärtsam knäskada.
Jag rekommenderar!

Amin Asikainen, EM boxare, Finland
Spänningen i axeln orsakade så mycket smärta, att jag i fyra månader inte har kunnat utföra rörelserna rent. Jag har försökt
gnugga axeln och sätta olika salvor på den, men jag har inte fått någon hjälp. Jag fick tillgång till B-Cure Laser för ett par veckor
sedan, och jag har använt den på kvällarna efter bastun. Den värsta spänningen har redan lättat och rörligheten har klart förbättrats. Jag är övertygad och jag kommer definitivt att fortsätta använda lasern.”

Juha Kauppinen, tidigare aktiv idrottsman
Jag har nu använt B-Cure Laser Sport-versionen i en och en halv månad dagligen, ibland flera gånger om dagen. I början hyrde jag enheten främst av intresse, eftersom det långsiktiga ryggproblemet inte riktigt har hjälpts av gymmet och inget av de många andra sätten jag har försökt. Den största sorgen på sistone var att den strålande ”elektrifieringen” av nerven i benen förhindrade en ordentlig nattsömn.
Mina förväntningar på enhetens effekt var inte särskilt höga, men jag hoppades förstås på någon form av positiv förändring. Det var ett nöje att märka att efter några användningar lugnade min rygg så mycket att min sömn klart förbättrades! Dessutom har jag lämnat smärtstillande medel nästan helt och hållet. Ryggen har därmed varit i betydligt bättre skick och har inte haft begränsade aktiviteter, även om den inte är asymptomatisk. En bättre nattsömn har också stor inverkan på det allmänna välbefinnandet.
Som påföljd av min ungdoms hårda sportbakgrund vill akillessenor, som har skurits många gånger, också haft ont ibland då och då, och det verkar som att apparaten också hjälper till. Så av denna erfarenhet verkar det som att enheten har varit till hjälp för mig för dessa sjukdomar där smärtområdet eller rotorsaken till smärtan tydligt kan lokaliseras. Användningen av lasern under kvällsnyheterna har redan blivit en etablerad vana.

Roope Huuhtanen 25, Uleåborg
”Jag har CP -syndrom, närmare bestämt diplegia spastiga, vilket manifesteras som stelhet i underbenen. Jag ville testa B-Cure-behandlingslasern och se om det kan hjälpa i min egen situation.Jag var skeptisk till användningen och effektiviteten av lasern till en början, men redan vid den andra behandlingen märkte jag effekten: stickningar och elektrisk känsla, särskilt på tidigare ömma handleder och armbågar. Samma känsla var också i de stora musklerna i mina cp-handikappade ben. Behandlingen av lasern påverkade inte den faktiska muskelstelheten, men smärtorna avtog och  verkade röra sig smidigare efter varje behandling. 

Mona Roos, Alfta
Jag skadade mitt högra knä i en skidolycka för 3 år sedan och för ca ett halvår sen började mitt vänstra knä krångla på grund av överbelastning av skadan.
När jag fick tag på B-cure laser andvände jag den flitigt, så det tog inte så lång tid innan mitt knä blev bättre. Jag promenerar mycket med min hund och tränar 2-3 gånger i veckan. Ibland känner jag av att det blir för mycket för mitt knä, då andvänder jag lasern och efter några dagar känns den bättre igen. Så glad att ha denna laser att ta till vid olika besvär. Den är toppen!

Merja Sjöman, Vanda
Sommaren 2020 fick min man djupa sår i benet som inte började läka alls. I början av 2021 läste jag om kraften hos B-Cure-lasern vid sårläkning och beställde enheten, även om jag tvivlade på dess effektivitet. Jag kollade också med Hälsoteknologis kundservice om jag kunde lämna tillbaka enheten om den är helt nedslående … Men det var det inte! Vi behandlade sår som hade varit öppna i mer än sex månader i 2 minuter en gång om dagen och efter bara två veckor läktes såret fast.
Enheten är bra! 

Henrik Björses, Västerås
Jag märkte värk i fingrarna första gången för 3,5 år sedan. Först ömmade ett finger och det har blivit värre för varje år även om jag har prövat lindra smärtan på olika sätt. Olika töjningar i fingrar och händer hjälper lite, men fortfarande är det rena pinan att försöka hålla hårt om en hammare eller slå en golfboll.
Jag läste i en tidning om B-Cure laserapparat som kunde lindra artrosvärk i fingerlederna. Jag beställde en och det fungerar! Fingerlederna blir mindre ömma och jag kan slå med golfklubban utan att tänka på att det gör ont längre!

Johanna Henriikka, sjuksköterska
För ungefär ett år sedan slets det inre kollateralligamentet i mitt vänstra knä sönder i  amerikansk fotboll. Knäet var länge sjukt och ännu sju månader efter olyckan kunde knäet börja värka under träningarna och rotationsrörelserna kändes smärtsamma. Som tur var fångade mitt öga B-Cure laser Sport. Ungefär en månad efter regelbunden användning kändes ingen smärta eller stelhet i knäet, inte ens efter hårda träningar. Jag fick även hjälp av lasern mot benhinneinflammation.

Spjutkastaren Vivian Suominen
”Jag fick diagnosen av en belastningsskada i ryggradsbågen i ryggraden och säsongen skulle saknas helt, kanske hela karriären. Jag fick en B-Cure-laser och efter bara några behandlingar märkte jag att smärtan lindrade. Det gav tron ​​att läkning ägde rum i vävnaden. Jag fortsatte behandlingen självständigt två gånger om dagen och till läkarens förvåning stängdes frakturlinjen på två månader. Jag har passerat kvalificeringsgränserna för ungdoms -EM och VM och jag är en stark kandidat för det finska landslaget, så min hälsa är oerhört viktig för mig. ”

Sofia Pelkonen, Uleåborg
Jag tenderar att gnugga tänderna på natten och på morgonen är hakan öm och jag har ont i huvudet. Efter några användningar fick jag avslappnade käkmusklerna. Strama nacke- och ansiktsmuskler har tidigare utlöst migränattacker, men de höll sig också borta när jag behandlade nack- och överkroppsmusklerna med laser. Lasern var också effektiv för ischias-smärta efter sport i en enda behandling. Jag beställde min egen enhet efter testmånaden!

Aino Auranen, Helsingfors
Inflammation av rotatorkuff
diagnostiserades i min axel, som behandlades med kortisonspruta och smärtstillande under ett år utan framgång. När smärtan fortsatte hyrde jag en B-Cure-laserenhet. Jag började behandlingen två gånger om dagen. Smärtlindringen kände man redan efter ett par dagar och efter tre veckors uthållig behandling verkar min sjukdom vara borta och min rörelsebanan har återgått till det normala. Jag är glad och det var en självklarhet att jag skaffar apparaten till mig själv.

Eila Ahokas, Helsingfors, Finland
Glutealmuskeln brast för ungefär ett år sedan och den läkte dåligt och lämnade efter sig rivande smärta. Krämpan har bahandlats med fysioterapi och akupunktur, men verkliga hjälpen fick jag först men B-Cure laser.  Jag hyrde apparaten och redan efter bara en veckas behandling bestämde jag mig för att köpa en egen apparat. Nu är smärtan borta och jag går nästan vanligt.

Maila Tuomensola, Borgå Reumaförening, vice ordförande
”I Borgå har vi gett laserbehandlingar redan i flera år åt våra medlemmar. Av behandlingarna har vi har fått mycket nytta och hjälp till kronisk smärta. I mitt fall har laserbehandlingen gett mest hjälp till knäet, där det finns artros och dit det samlas vätska. Med hjälp av laserbehandlingarna får man avlägsnat vätska utan medicinering eller nål och laserterapin hjälper även till smärtan orsakad av artros. Denna nya lilla B-Cure Laser är en fantastisk apparat eftersom den är effektiv, liten och lätt att använda. Det att du kan ge behandling själv och så ofta som du behöver, är till en stor fördel. I laserbehandlingarna är kontinuiteten av behandlingen viktig och att behandlingarna ges tillräckligt ofta för att uppnå goda behandlingsresultat.”

Altti Veteläinen, Shaman Arts Sports, Uleåborg
Jag har tränat ITF Taekwon-Do sedan början av 2000-talet och arbetar nu också som kurslärare inom sporten. För ett halvt år sedan var jag inblandad i en liten idrottsolycka när jag utövade sport, där jag skadade extensor senan på mitt långfinger. Långfingers extensor huva revs i knogeln och bårsenan rörde sig till fel position som ett resultat. I det kirurgiska ingreppet reparerades brottet och senan fixerades på plats igen.Efter en månads laddning påbörjades rehabilitering inom sjukgymnastik.
Redan från det första besöket införlivade min sjukgymnast B-Cure behandlingslasern i rehabiliteringsprogrammet. Med hjälp av laserbehandling kunde vi påskynda läkning av det kirurgiska hornet och minimera bildandet av vidhäftningar i operationsområdet. Varje behandling verkade också avsevärt förbättra rörelser i senor och skador.
Som ett resultat av den positiva behandlingsupplevelsen bestämde jag mig för att köpa B-Cure behandlingslaser för mitt eget och företagets användning med tanke på framtida behov.

Jonna Malmberg, Tammerfors
”Som en följd av en olycka har jag en skada i halskotan, som opererades, men efter operationen fick jag nervskada i handen. Symptomen har varit smärtsamma och den har även varit kraftlös. Jag hade möjlighet att använda B-Cure Sport Laser -behandlingsapparat. Laserbehandlingen har lindrat smärtan till nästan obefintlig. Jag har även använt laserbehandling till min smärta i höften. Jag har en inflammation i höften som orsakar så mycket smärta om mornarna att jag inte alltid kan gå ordentligt. Då jag har behandlat höften med laser på kvällarna så är mornarna mycket bättre. Laserbehandling är ett betydligt stöd och hjälp för mig som en medicinfri behandlingsform. Jag kan varmt rekommendera B-Cure Laser till alla som lider av nerv- eller inflammationssmärta. Personligen skulle jag inte klara mig utan den.”

Överläkare Timo Pehkonen, Fysiatri, Uleåborg Stad –
Erfarenheter av B-Cure laserapparaten i grundläggande hälsovård
Utmaningen vid behandling av kronisk smärta den ganska låga effekten av de mediciner som för närvarande finns till förfogandet samt den bekanta opiodkrisen i Amerika. Smärtlindringen som uppnås med även de bästa medicinkombinationerna blir på 30-50%:av mängden smärta. Uleåborg stads sjukhus fysiatriska poliklinik har B-Cure smärtlaser apparater i användning för att få erfarenhet av hur mycket smärtlindring en patient med hög smärta kan få av denna inte läkemedels smärtbehandlingsform. Effekten kan som bäst kvarstå i upp till ett par veckor, berättar Pehkonen.

CRPS (Kronisk smärtsyndrom)
En 57-årig kvinna som genomgick en kirurgisk behandling av en tennisarmbåge, som inte reagerade bra på behandlingen på båda sidorna. Detta utvecklade en RSD på båda sidorna. Utöver detta fanns det dyston i hennes högra ben: hon kunde inte alls aktivt röra på tårna och foten vände sig inåt. Patienten fick en B-Cure-laser och använde den på höger armbåge och på sin ömma fot i 2 månaders tid, 3 gånger om dagen i 8 minuter och riktade lasern mot de värsta smärtpunkterna.
Slutresultat: patienten var subjektivt nöjd med apparaten, smärtan i båda armbågarna hade lindrats, pressning av föremål var lättare, gåendet var lättare och patienten kunde sätta på sig strumpan igen och kunde aktivt röra på tårna.

Smärta i överarmen
22-årig ung kvinna med svår smärta i överarmen, utan skada, vilket begränsar axeln rörelse så att den framåtförande lyckas inte helt horisontellt, sträckning endast 4 grader, bakåt förande bra. Passivt p.g.a smärta blir rörelsen inte bättre. Ansedd som kapsulit, men rotationen utåt är normal. MRI, enmg-undersökning och andra undersökningar i specialsjukvård är normala,injektionsbehandlingar hjälper inte, upplever fysioterapin som lättande men rörelsebanan förbättras inte.
Slutresultat: Patienten fick B-Cure -apparaten till låns för 2 veckor, med vilket hon upplevde att smärtan i axeln hade blivit betydligt lindrigare. Men i läkarens undersökning hade inte rörelsebanan förbättras.

CRPS (Kronisk smärtsyndrom)
En 49-årig före detta toppidrottare, har gjorts flera operationer i stortå-området p.g.a. belastningsskada i foten. Har utvecklat RSD, som orsakar smärta och missfärgning av foten, frysning och smärta hela vägen upp till skenbenet. Känslig för beröring, kan inte hålla tryckstrumpor och tidvis svårt att hålla skor p.g.a. smärta och rör sig ofta barfota.
Slutresultat: B-cure-apparaten in användning i 2 månaders tid: Smärtlindring i skenbenet men inte på ärrområdet. Dessutom fungerade behandlingen bra på ett idrottande barns ”benhinneinflammation” på skenbenets framsida och på haltande hundens bakben.

CRPS (Kronisk smärtsyndrom)
En 73-årig kvinna, med omfattande smärtsyndrom, för vilket man har provat olika smärtstillande mediciner samt opiater. Höftartros, varför hon inte får i liggläge höfterna sträckta raka. Svårt att byta ställning. Dessutom föll hon och slog huvudet i betong golvet, vilket orsakar mycket hård smärta på högrasidan av nacken samt stelhet i halskotorna. Nacken vänder sig endast 15 grader, bakåtböjning finns inte och framåt böjningar är knapp. Har fått olika bedövningsinjektioner i nacken och akupunktur utan framgång.
Slutresultat: Fick en smärtlaser apparat till låns för 2 veckor och använde den enligt instruktioner till den sin värsta smärta dvs smärtan i bakhuvudet. Apparaten kändes subjektivt bra i nacken, men eftersom det finns flera smärtställen och lånetiden endast 2 veckor, kände hon att apparatens helhets effekt var positiv.

Johanna Eskola-Oliva, fysioterapeut arbetsfysioterapeut
”B-Cure Laser är en effektiv och lättanvänd laserbehandlingsapparat. Jag har fått goda behandlingsresultat med den, även snabbare än vad studierna som gjorts har rapporterats. Höftområdets insertit och bursit – värken och hållningssmärtan hos patienten lindrades redan efter en gång och förvann helt efter tre behandlingsgånger. Belastningsskador eller stukningar av  senor och fascia har B-Cure försnabbat återhämtningen betydligt. T.ex. i vristens inversionsskador, inflammationer i akillessenan och plantarfasciit och smärta i armbågens epikondylit har den varit till stor hjälp. Apparaten fungerar bra både i professionellt bruk såsom i patientens egenvård hemma. B-Cure Laser är liten och behändig för t.ex. en fysioterapeut eller tränare att bära med sig.”