Hälsoteknologi

Vanliga frågor om FIT smärtplåster

För vilka ändamål är smärtplåstret?
Smärtplåstret lindrar smärta på det området du fäster det. Det finns många olika modeller av plåster för att nå god vidhäftning och få bästa resultat. Specialformade modeller finns för smärtlindring i nacke, länd rygg, knä, armbåge, vrist och axel samt för menstruationsvärk. Det runda universella plåstret är lätt att applicera var som helst på kroppen. 

Hur lång tid tar det innan smärtplåstret börjar verka och hur länge varar det?
Verkningstiden är mycket individuell. Vissa kan känna av effekten efter några minuter. Medan andras celler reagerar långsammare, då kan det ta upp till några timmar för du känner av en effekt. Smärtlindringen fortsätter så länge plåstret sitter kvar, dock högst i 5 dagar. Plåstret tål dusch.

Finns det kontraindikationer?
Smärtplåster är läkemedelsfritt terapi, som reflekterar kroppens egna infraröda strålar tillbaka till vävnaden. Plåstret kan användas av alla, oavsett åldern. Plåstret får inte användas på skadad hud eller om du lider av en mikrocirkulationssjukdom.

Finns det klinisk undersökning av plåstret?
Det har bevisasts effektivt enligt flera undersökningrar. Du kan bekanta dig med en del av dessa undersökningar under fliken “Undersökningar och rapporter”

Hur skiljer sig smärtplåset jämfört med andra smärtlindringsbehandlingar som säljs på Terveystekniikka?
TENS-terapi lindrar smärta under behandlingen och under några timmar efter användningen. Medan smärtplåstren ger en oavbruten smärtlindring under hela användningen, och t.om. upp till 5 dagar. 
Medicinsk laserterapi för sin del, behandlar källan till smärtan t.ex. en inflammation. Detta gör att laserterapi ger en långvarig effekt. Man kan kombinera användningen av smärtplåster med båda terapierna för att uppnå en 24 / h-effekt.

Jag har ont på flera ställen av ryggen och i benen. Kan jag hantera flera punkter samtidigt?
Ja. Eftersom effekten är lokal så kan du använda flera smärtplåster samtidigt. Välj ett lämpligt plåster för varje smärtpunkt.  

Hur appliceras plåstret och orsakar det allergier?
Plåstret ska appliceras på torr hud. Några hårstrån stör inte appliceringen av plåstrert. Men ett mycket hårigt område bör rakas innan du applicerar det. Plåstrets material andas och drogfritt, således utsöndrar det inga ämnen i huden. Det har inte rapporterats några problem vid användning av smärtplåstret under allergi- och hudirritationstester.