Hälsoteknologi

Ofta frågade om B-Cure Laser

Vad är B-Cure Laser?
B-Cure laserterapi är laserterapi av lågnivå (LLLT= Low Level Laser Therapy), som även är känd som kall laser, mjuk laser, fototerapi eller biomodulationsbehandling. 

Hur fungerar B-Cure Laser?
B-Cure Laser är en apparat som baserar sig på LLLT terapi. Dess helande effekt baserar på biofotomodulation process. Den inverkar på huden, samtidigt som den inverkar även djupt på subkutan vävnad utan att värma eller skada huden.
Då vävnaden får laserenergi, aktiveras flera biologiska reaktioner samtidigt i cellerna. Terapin stimulerar kroppens eget immunförsvar och stärker signalledningsförmågan mellan cellerna. Genom behandlingen ökar enzymproduktionen i kroppen och endorfin utsöndras. Laserbehandlingen främjar även den naturliga produktionen av kollagen och elastin, vilka är substanser som kroppen behöver för vävnadsläkning. Den förstärkta aktiveringen hos cellerna ger kemikalier, som kroppen själv producerat, till blodomloppet och ämnesomsättningen som genom transportationen påverkar på ett större område. Så fastän behandlingen är lokal så är fördelen större.

Vad behandlar B-Cure Laser?
Det är viktigt att förstå att B-Cure Laser lindrar inte endast smärta utan behandlar själva problemet, källan för smärtan.
B-Cure Laser behandlar akut och kronisk smärta: reumatisk smärta i knäna, armbågarna, nacken, nedre och övre ryggen, anklarna och fingrarna, muskuloskeletala sjukdomar såsom artros, tennisarmbåge, muskelsmärta, stukningar och tendinit.
Hudskador: svårt läkande sår, som t.ex. diabetiska sår, brännskador, akne och herpes simplex.

Hur snabbt känner jag effekterna av behandlingen och hur mycket skall jag behandla?
Det kan ta från 3 dagar till 3 veckor att må bättre. Detta är mycket individuellt, beroende på svårighetsgraden av problemet. De flesta användare känner sig få hjälp redan under de första dagarna, men en del fall som t.ex. vård av inflammation kräver mer tid och tålamod. De flesta användare får hjälp redan av första eller andra behandlingsgången.
Behandlingsdosering: 6-8 minuter på varje område som skall behandlas, två gånger per dag är tillräckligt för att uppnå resultat. Se bruksanvisningen som kom med apparaten för anvisningar till behandling av olika problem.    

Då smärtan har försvunnit eller inflammationen förbättrats, skall man fortsätta behandlingarna eller sluta behandlingarna?
Då det är fråga om akut smärta, kan man sluta behandlingen då smärtan lindrats. Då det gäller behandling av kronisk smärta och inflammation rekommenderar vi att man minskar vården gradvis till en gång per dag och fortsätter i 30 dagar för att uppehålla resultaten och för att undvika att symptomen kommer tillbaka.

Läker B-Cure Laser källan till smärtan?
B-Cure Laser lindrar smärta och hjälper att behandla inflammation orsakad av problemet med att påskynda läkningsprocessen. I visa fall reparerar inte B-Cure Laser den fysiska skadan men lindrar smärtan som den orsakar.

Varför rekommenderar inte min läkare eller fysioterapeut B-Cure Laser apparaten?
Största delen av världens ledande fysioterapeuter är bekanta med den innovativa B-Cure Laser. Laserterapi har använts på många olika områden inom medicin i över 50 år. De läkare och terapeuter som är bekanta med B-Cure apparaten rekommenderar den gärna även för hemmabruk. (Det finns även många experter som föredrar att använda de traditionella behandlingar som de känner till. De kanske inte anser att det är nödvändigt att komplettera de behandlingar de ger med patientens egenvård hemma). 

Är B-Cure Laser kliniskt bevisad?
De positiva effekterna av medicinsk laserterapi (LLLT) i behandling av smärtlindring, muskuloskeletala störningar, inflammation, idrottsskador och sår har konstaterats i kliniska studier. Mer än 2000 publikationer, inclusive mer än 100 dubbelblinda studier, bekräftar terapins effektivitet.
B-Cure Laser apparatens effektivitet i smärtlindring och sårvård har bevisats i 5 dubbelblinda studier och 5 nya studier är på gång.
I en prestigefylld medicinsk klinisk studie konstaterades att B-Cure Lasers effektivitet är jämförbar med smärtstillande mediciner. *Del Vecchio et al., Ledsmärta (TMJ), Universitet Sapinza, Rom, Italien.

Är B-Cure Laser trygg att använda?
Daglig användning av B-Cure Laser är tryggt, utan biverkningar. Den är lämplig för hela familjen, för alla åldrar, från barn till äldre. Behandlingen är non-invasiv och smärtfri. Terapin har inga kontraindikationer med mediciner eller med sjukdomar som högt blodtryck, hjärtproblem, pacemaker, implantat, konstgjorda leder etc.
Vid behandling av svår inflammation kan smärtan kännas starkare till en början . Det är en del av behandlingen. Denna känsla minskar inom några dagar då behandlingen framskrider och inflammationen minskar. Vid inflammationer rekommenderar vi gradvis ökning av behandlingen. ( se bruksanvisningen: Den första dagen, behandla 1,5min/behandlingsområde, öka sedan en minut per dag tills du når rekommendationen – 6 minuter, två gånger om dagen.)

Hur vet jag att B-Cure Laser verkligen fungerar?
B-Cure Laser använder medicinskt bevisad teknologi. B-Cure Laser är en medicinsk apparat av Klass 2a, CE 0197 märkt, godkänd av Health Canadan och ANVISA, och tekniken som sådan är FDA godkänd (USA).
Idag säljs B-Cure Laser i över 20 länder. Den används på smärtkliniker, av läkare på sjukhus och av ledande fysioterapeuter inom sitt område.

Hur skiljer sig B-Cure Laser i jämförelse med andra egenvårdterapiapparater som finns på marknaden?
Det finns flera olika apparater för egenvård av smärta på marknaden, som TENS-, ultraljud-, ledljus-, infraröd- och magnetterapiapparater. Ingen av dessa kan, eller heller påstår sig kunna behandla inflammationer.

Vad är apparatens hållbarhet och livslängd? Kan apparaten repareras om den går sönder?
B-Cure Laser är planerad för långvarig. Apparaten har 3 laddbara batterier (AAA) som rekommenderas att bytas med ett och ett halvt års mellanrum.
Laserdiodens (vilken producerar laserterapin) förväntade livslängd är 3000-4000 behandlings timmar (ca.10 år om behandlas för 1 timme dagligen ). Byte av en ny laserdiod kostar cirka 1500Kr. Garantitiden för B-Cure Laser är 1 år.
Om din apparat går sönder, vänligen kontakta vår kundtjänst info@halsoteknologi.se.

Jag har ont på olika sidor av ryggen och benen. Kan jag behandla alla ställen samtidigt?
Ja. Efter att du behandlat knäet kan du gå vidare och behandla nacken och sedan efter det nedre ryggen. Det finns ingen begränsning på antalet dagliga behandlingsgånger, längden på en behandlingsgång kan förlängas till 15 minuter om det känns bra.
Vi rekommenderar noggrann behandling av ett område innan man går vidare till nästa, men det finns inget hinder för att behandla flera områden samtidigt.

Skall man flytta på Lasern under behandlingen?
Då du har definierat området som kräver behandling, behandla samma område under den hela den rekommenderade tiden, fortsätt sedan till följande behandlingsområde och starta en ny behandlingstid.