Hälsoteknologi

Nacksmärta

Vad orsakar smärta i nacken? Hur lönar det sig att behandla och hur hjälper B-Cure Laser i behandlingen?

Vi förstår inte hur mycket vi använder nacken innan något går fel.
Nacksmärta är ett mycket vanligt problem och under de senaste åren har användningen av medicinsk laserterapi som behandlingsform uppnått global popularitet.
Ungefär 70% av befolkningen upplever nacksmärta någon gång i livet. Konstant tryck i nackmusklerna orsakas av att köra långa sträckor, dålig arbetsställning, ventilation, lyfta tunga saker osv. Dessa kan leda till nacksmärta, migrän och reflekterande smärta i axlarna, skuldrorna och armarna.

Orsaker till smärta i nacken
Nacksmärta kan orsakas av trauma, skada eller sjukdom. Till dessa hörs bl.a. försämring av nackkotorna, sjukdomar i nackmusklerna och diskbråck som orsakar tryck på nerverna. Nacksmärta kan också orsakas av inflammation i halsen, lymfkörtlarna eller hjärnhinnan, fibromyalgi, polymyalgia eller reumatism.

Behandlingsmetoder för smärta i nacken
Vila och träning
Massage, fysioterapi, kiropraktik
Akupunktur
Kortisoninjektioner
Anti-inflammatoriska smärtstillande mediciner och salvor
Medicinsk laserbehandling – B-Cure Laser

B-Cure Laser i behandling av smärta i nacken
Idag söker fler och fler hjälp för smärta av medicinsk laserterapi (LLLT).
Det har visat sig vara en effektiv behandlingsmetod för smärta orsakad av skador i stöd- och rörelseorgan (Bjordal 2003; Marini 2010; Öz 2010) och reumatism (Brosseau 2005).
Dr. Roberta Chow vid Universitet i Sidney i Australien använde medicinsk laser för att behandla nacksmärta hos 820 patienter i 16 olika studier. Studierna visar att hos personer som fick behandling av medicinsk laser i behandling av kronisk smärta minskade känslan av smärta fyra gånger sannolikare än hos dem i plasebo gruppen.
“The results of LLLT in this review compare favorably with other widely used therapies and especially with pharmacological interventions, for which evidence is sparse and side effects are common.” (The Lancet).

När befolkningen åldras förväntas problemen med smärta i nacken öka. Även av denna anledning är det viktigt att hitta medicinfria behandlingsmetoder som inte har biverkningar. En klinisk studie som utfördes i Universitetet i Parma i Italien bevisade att B-Cure Laser-behandling har en betydlig effekt i behandling av ledsmärta.

Hur behandlar B-Cure Laserterapi smärta i nacken?
B-Cure Laser erbjuder revolutionerande laserterapi för hemmabruk. Apparaten är liten och enkel att använda, men dess effekt är jämförbar med terapiapparater som används på kliniker.

Effektiv och långvarig smärtlindring tryggt och medicinfritt.
B-Cure Lasers  helande effekt baserar sig på avancerad laserteknologi.
B-Cure laserterapiapparaten placeras mot huden på det området som ska behandlas. Fotonerna som apparaten producerar påverkar djupt i vävnaden utan att värma eller skada den. Fotonerna stimulerar kroppens naturliga produktion av ATP (Adenosintrifosfat) som transporterar energi till cellerna. ATP:s verksamhet i cellerna främjar cellernas normala cellfunktion och läkning.
B-Cure Laserterapi påskyndar läkning av inflammation med att frigöra endorfiner som lindrar smärta. Terapin ökar även mängden enzymer som kämpar mot inflammationer och ökar på kollagenproduktionen som kroppen behöver för att reparera vävnad.

De terapeutiska effekterna av medicinsk laserterapi (LLLT) är t.ex. at den

 • Ökar ATP (Adenosintrifosfat) -produktionen
 • Förbättrar cellernas ämnesomsättning
 • Ökar kollagenproduktionen
 • Ökar enzymproduktionen
 • Förbättrar proteinsyntesen
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Förbättrar lymffunktionen
 • Minskar inflammationen

Allt detta tillsammans förbättrar kroppens egna naturliga läkningsprocess med fokus på smärtkällan och därmed lindrar smärtan snabbt.
B-Cure Laser är en unik apparat vars behandlingsyta täcker 4,5cm vilket möjliggör snabb och effektiv behandling och smärtlindring av även större smärtområden.
B-Cure Laser är tillgänglig för hemmabruk. Den är bevisligen effektiv och trygg. Terapin är ett naturligt, non-invasivt sätt att behandla olika sorters muskuloskeletala krämpor utan biverkningar.
 B-Cure laser är en trygg terapi för alla åldrar och det skadar inte ögonen, så det finns ingen anledning att använda skyddsglasögon under behandlingen.

Vad är fördelarna med B-Cure Laser?

 • Påskyndar läkningen och lindrar även kronisk smärta
 • Lindrar smärta och inflammation och därmed minskar användningen av mediciner
 • Non-invasiv terapi
 • Lämplig för alla åldrar
 • Inga biverkningar
 • Kliniskt bevisat
 • Lätt och trygg att använda även hemma

Bekanta dig med studier om laserterapins effekt och läkarnas samt patienterna erfarenheter av behandlingen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19913903
“Efficacy of low-level laser therapy in the management of neck pain. A systematic review and meta-analysis of randomized placebo or active-treatment controlled trials”. Roberta T Chow, Mark I Johnson, Rodrigo A B Lopes-Martins, Jan M Bjordal. DOI: 10.1016 / S0140-6736 (09) 61522-1. The Lancet

B-Cure laser INSTRUKTIONER FÖR BEHANDLING AV SMÄRTA I NACKEN

Behandla området under örsnibben i 6-8 minuters tid. Behandla sedan under andra örats örsnibb i 6-8 minuter.
Efter dessa, behandla på båda sidorna av nacksträngen, i längdriktning i 6-8 minuter, utan att flytta på apparaten.
Erfarenheten har visat att smärtan blir lindrigare inom några dagar.
För att underlätta behandlingen använd B-Cure laserstativet,  vilket gör det enklare och mera stabilt att nå behandlingsområdena.